Ingvild Kjerkol (Ap) er glad for at hennes spørsmål til helseminister Bent Høie munnet ut i et svar som sparer kommunene for penger. Foto: Ole Berg-Rusten, NTB scanpix

Spurte Høie – fikk lønnsomt svar for kommunene

Også kommunene får momskompensasjon for sin andel av kostnadene knyttet til fellesfunksjonen for nødnettet. Det ble klart etter at helsepolitisk talsperson i Ap, Ingvild Kjerkol, rettet spørsmål til helseministeren.

– Jeg ble kontaktet av den daværende ordføreren i Verdal, som var bekymret for kostnaden knyttet til etablering av nødnett. Han fant det ikke rimelig at kommunen skulle behandles forskjellig enn helseforetakene, sier Ingvild Kjerkol, helsepolitisk talsperson i Ap.

Verdal-ordfører Bjørn Iversen (Ap) hadde reagert på at kommunene ikke ble kompensert for merverdiavgift for sine kostnader knyttet til nødnettets fellesfunksjon, der helseforetakene på sin side er unntatt moms.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.