– Forholdene som er avdekket er av alvorlig karakter og noe vi i SV og fagbevegelsen har mistenkt over lengre tid, sier Oslo-byråd Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Magnus Knutsen Bjørke
– Forholdene som er avdekket er av alvorlig karakter og noe vi i SV og fagbevegelsen har mistenkt over lengre tid, sier Oslo-byråd Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Sier opp avtalen med Orange Helse

Millionkontrakter med flere av landets kommuner står på spill for Orange Helse AS fordi vikarer blant annet har jobbet ulovlig mye. Oslo har nå sagt opp avtalen.  

«Oslo kommune har sagt opp avtalen slik de har rett til, med 6 mnd. varsel, og Orange Helse vil akseptere oppsigelsen. Vi er nå opptatt av å ivareta brukerne av våre tjenester i Oslo og avvikle denne kontrakten på en ryddig måte», bekrefter administrerende direktør Nils Paulsen i en mail til Kommunal Rapport.

Orange Helse AS har de siste årene vokst seg store på å formidle utenlandske sykepleiere til helsevesenet, og fakturerte ifølge Leverandørdatabasen til Kommunal Rapport norske kommuner for 163 millioner kroner i 2014. Av dette utbetalte Bergen rundt 102 millioner. I fjor inngikk også Oslo avtale om brukerstyrt personlig assistanse.