Espen Andersen forlater jobben i NRK, og begynner i Kommunal Rapport. Ansvarlig redaktør, Britt Sofie Hestvik sier hun er veldig glad for rekrutteringen. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Espen Andersen forlater jobben i NRK, og begynner i Kommunal Rapport. Ansvarlig redaktør, Britt Sofie Hestvik sier hun er veldig glad for rekrutteringen. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ny utviklingsredaktør i Kommunal Rapport

Den prisbelønte journalisten og utvikleren Espen Andersen (44) fra NRK kommer til Kommunal Rapport som utviklingsredaktør i september.

Den prisbelønte journalisten og utvikleren Espen Andersen (44) begynner i ny jobb i september.

Andersen har jobbet for NRK Brennpunkt og NRKs digital undersøkende desk i 12 år, og i tillegg holdt mange foredrag om datastøttet journalistikk.

- I Kommunal Rapport er det et høykompetent nivå som jeg gleder meg til å bli en del av, sier Andersen.

Som utviklingsredaktør skal han ikke bare lede utviklingsprosjekter, men også hjelpe andre i redaksjonen som vil lære mer. Har får også ansvar for nye inntektsstrømmer.

- Et funn

Ansvarlig redaktør, Britt Sofie Hestvik mener Kommunal Rapport har fått den beste til å være med å utvikle Kommunal Rapport og journalistikken her videre.

- Espen er virkelig et funn for oss, ikke bare er han faglig meget sterk som journalist og utvikler, men han har også et stort engasjement for offentlighet og åpenhet, sier Hestvik.

Andersen har også fartstid som medlem av Pressens offentlighetsutvalg, hvor han blant annet skrapet ned 685 000 journaloppføringer fra den offentlige, elektroniske postjournalen på oep.no for å vise hvordan departementene bryter loven ved lang journalføringstid. Den nye utviklingsredaktøren har en lang liste med meritter, både fra sin tid i NRK og Budstikka, hvor han jobbet tidligere.

- Jeg er spesielt opptatt av paragraf 9, som omhandler retten til å kreve innsyn i en sammenstilling fra databaser, sier Andersen.

Skrevet bok

- Espens CV er helt i tråd med Kommunal Rapports strategi og satsingsområder. I tillegg til alt han har oppnådd i sin karriere så langt, har han også skrevet boken «Datastøttet journalistikk». Nettopp datastøttet journalistikk er vårt viktigste satsingsområde, sier Hestvik.

Andersen er sist kjent for NRK Brennpunkt-prosjektet Legekoden, som vant Dataskup-prisen 2018. Til saken bidro Andersen med research i data om 90 millioner regninger som landets fastleger sendte til det offentlige. I saken avdekket journalistene systemet rundt norske fastleger, og tilliten mellom leger, offentligheten og pasientene.