– Arbeidet med å innføre lobbyregister i Trondheim er et pionerarbeid som mange er interessert i, sier Erling Moe. Foto: Venstre

Initiativtaker har fortsatt tro på lobbyregister

Trondheim kommune kommer til å innføre et lobbyregister som vedtatt, selv om Fylkesmannen har vendt tommelen ned for reglene for det, tror initiativtakeren Erling Moe (V).

Erling Moe mener saken er langt fra død, selv om enkelte i formannskapet ønsket det da saken ble behandlet tidligere denne uka. Da ble det kjent at Fylkesmannen har konkludert med at registeret vil være i strid med personvernet, slik reglene for det nå er utformet og begrunnet.

Lobbyregisteret ble først vedtatt opprett i bystyret høsten 2017, og i november 2018 ble reglementet for registeret vedtatt. Etter dette klaget tre representanter som er blant motstanderne av registeret, fra Høyre, Frp og KrF, vedtaket inn for lovlighetskontroll hos Fylkesmannen.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.