Her presenterer fylkeskoordinator Joakim Holmberg og nasjonal koordinator Frode Rønsberg prosjektet for voksne menn som kan tenke seg en utdannelse i helsesektoren. Men fra høsten kan de ikke regne med å få stipend eller lån fra Lånekassen.
Her presenterer fylkeskoordinator Joakim Holmberg og nasjonal koordinator Frode Rønsberg prosjektet for voksne menn som kan tenke seg en utdannelse i helsesektoren. Men fra høsten kan de ikke regne med å få stipend eller lån fra Lånekassen.Foto: Menn i helse

Voksne menn får ikke lenger lån til helseutdannelse

Fra høsten gir ikke Lånekassen lenger lån og stipend til voksne menn som utdanner seg til helsearbeidere. KS er bekymret for rekrutteringen.

Deltakere i det nasjonale rekrutteringsprosjektet Menn i helse har ikke lenger rett til å søke lån og stipend i Lånekassen.

KS har derfor sendt brev til regjeringen der de ber om en rask løsning for å hindre at deltakere trekker seg. Deltakerne i Menn i helse-prosjektet er menn mellom 25–55 år som mottar ytelse fra NAV.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.