Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

«Retningslinjer for retningslinjer» på høring

Vennesla-rådmann Svein Skisland trodde knapt sine egne øyne da han fikk til høringsuttalelse «Retningslinjer for retningslinjer» fra Helsedirektoratet.

– Lurer på når de innser at det er nok skjemaer, spør Vennesla-rådmann Svein Skisland i Fædrelandsvenn, etter at han fikk det 55 sider lange dokumentet «Utkast til retningslinjer for retningslinjer», veileder for utarbeidelse av kunnskapsbaserte faglige retningslinjer i Helse- og omsorgstjenesten, til uttalelse  fra Helsedirektoratet.

Skisland forteller at han la dokumentet ut på Facebook, og at reaksjonene ikke lot vente på seg.

- Men ærlig talt: Jeg har ventet på dette. Det er faktisk et helt ufattelig skjemavelde som etter hvert bygges opp i dette landet, sier han.

Dokumentet har høringsfrist 12. desember, men Skisland er ikke sikker på om han orker å svare.

– Mitt svar vil i tilfelle bli på en setning med spørsmålstegn etter: Er dette nødvendig, sier rådmannen, og ler.

Retningslinjene er en revisjon av forrige versjon av dokumentet fra 2002. Ifølge Fædrelandsvennen er dette et av hovedrådene i dokumentet:

«Retningslinjer bør følges opp med effektiv implementering slik at praksis justeres etter retningslinjenes anbefalinger. Implementeringsarbeidet bør tilpasses retningslinjens formål og målgruppe, og er bare summarisk beskrevet i dette dokumentet. Det er videre viktig at faglige retningslinjer evalueres og oppdateres jevnlig.»