Martin Kolberg (Ap) gjør det klart at han ikke tar lett på at Kommunaldepartementet ignorerer Sivilombudsmannen. Foto: Vegard Venli
Martin Kolberg (Ap) gjør det klart at han ikke tar lett på at Kommunaldepartementet ignorerer Sivilombudsmannen. Foto: Vegard VenliVegard Venli
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Departement ignorerer Sivilombudsmannen

To kommunesaker er bakgrunnen for at Sivilombudsmannen varsler Stortinget for første gang på seks år. Leder Martin Kolberg (Ap) i Stortingets kontrollkomité reagerer kraftig på at Kommunaldepartementet overprøver Stortingets ombudsmann.

For første gang på seks år har Sivilombudsmannen valgt å varsle Stortinget i en «særskilt melding». Bakgrunnen er at Kommunaldepartementet i to ulike saker har valgt å se bort ombudsmannens uttalelser.

I årsmeldingen for 2015 gir Sivilombudsmann Thor Aage Falkanger uttrykket for at departementets håndtering av de to sakene rokker ved hele ombudsmanns-instituttet.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.