Her er varaordfører Helge Røv (Ap), Eli Vullum Kvande (MDG), Tor Rune Halset (Høyre) og enhetsleder Bjørn Høivik i gang med gruppearbeid under Surnadals budsjettkonferanse. Resultatene lå ved møteprotokollen. Bak er er Tor Helge Solli fra Tidens Krav i ferd med å forevige arbeidet. Foto: Knut HaugenKnut Haugen/Surnadal kommune

Surnadal lar alle se budsjettarbeidet

I Surnadal er budsjettprosessen vid åpen for alle som vil følge med.

I papirutgaven 20. desember avdekket Kommunal Rapport at 27 av 100 undersøkte kommuner avholdt hemmelige budsjettmøter i høst. I Surnadal i Møre og Romsdal har de valgt en vid åpen tilnærming:

24–25. september avholdt kommunestyret i Surnadal sin årlige budsjettkonferanse med administrasjonen. På kommunens politiske møteplan lå innkalling med detaljert dagsplan og oversikt over hvilke deltakere som skulle ha gruppearbeid sammen.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.