Kontrollutvalgsleder i Skien, Atle Aastad (H), mener administrasjonen må rydde opp i journalføringsrutinene. Bystyret behandler saken i dag. Arkivfoto: Øyvind Aukrust

Slurver med journalføring

Nesten annethvert dokument i Skien blir ikke journalført slik det skal og i Porsgrunn gjelder det tre av ti, viser nye forvaltningsrevisjoner.  

 – Det er overraskende mye av det vi har kontrollert, som ikke blir journalført. I postmottakene er ting på stell. Det er dokumenter som går direkte til og fra saksbehandler som er problemet, sier leder for forvaltningsrevisjon Kirsti Torbjørnson i Telemark kommunerevisjon IKS til Kommunal Rapport.

Revisjonen har tidligere avdekket mangelfull journalføring og arkivering i Kviteseid og Sauherad. Nå har de gjennomført tilsvarende forvaltningsrevisjoner i Skien og Porsgrunn. Også her er det mange arkivverdige dokumenter som ikke havner der de skal. Verst er det i Skien.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.