Oslo-byrådet lovet åpenhet da det tiltrådte i høst. Men det skal generelt ikke gjelde kommuneadvokaten, som i utgangspunktet skal jobbe i hemmelighet, slår byrådet nå fast. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Oslo-byrådet lovet åpenhet da det tiltrådte i høst. Men det skal generelt ikke gjelde kommuneadvokaten, som i utgangspunktet skal jobbe i hemmelighet, slår byrådet nå fast. Arkivfoto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Lovet åpenhet - men sier nei til merinnsyn

Oslo-byrådet trosser egne valgløfter og konkluderer med at merinnsyn i kommuneadvokatens uttalelser ikke er ønskelig.

Under overskriften “Åpenhet og lokaldemokrati” lister Oslo-byrådet i sin erklæring opp konkrete tiltak for mer åpenhet i hovedstadskommunen. 

Et av punktene slår fast at “kommuneadvokaten ikke lenger som hovedregel skal unnta saker fra offentligheten, men gjøre en konkret vurdering i hvert enkelt tilfelle”.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.