Lyngdal-ordfører Ingunn Foss er overrasket over Sivilombudsmannens kritikk av kommunens rådmannsansettelse. Foto: Høyre/Thomas Moss

- Hemmelighold om rådmannssøkere lovstridig

Lyngdal kommune fjernet uaktuelle søkere til rådmannsstillingen fra søkerlisten for å skjerme dem fra offentlig oppmerksomhet. Sivilombudsmannen fastslår nå at kommunen på flere punkter brøt loven.

Kommunal-rapport.no har tidligere omtalt prosessen rundt ansettelse av ny rådmann i Lyngdal kommune. Farsunds Avis har hele tiden vært kritisk til prosessen. Nå har Sivilombudsmann Arne Fliflet behandlet en klage fra avisen.

Uttalelsen inneholder en rekke prinsipielle vurderinger av rådmannsansettelser, både om krav om offentlig innsyn, forsvarlig saksbehandling og om kommunestyrets rolle som tilsettingsorgan.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.