Fordi Viken eier Ruter sammen med Oslo, må Viken godkjenne at Oslo-passasjerene får en egen rabatt. Her fra Majorstua holdeplass i Oslo.

Fordi Viken eier Ruter sammen med Oslo, må Viken godkjenne at Oslo-passasjerene får en egen rabatt. Her fra Majorstua holdeplass i Oslo.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Viken har ikke penger til å senke billettprisene for kollektivtilbudet

Viken fylke har ikke penger til å senke billettprisene hos Ruter, slik som det legges opp til i Oslo. For å klare det må de eventuelt kutte i kollektivtilbudet.

Det opplyser Olav Skinnes (Sp), fylkesråd for samferdsel i Viken, i en e-post til NRK.

Tidligere denne uken fortalte miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) om et nytt billettprodukt i Oslo, som skal gjøre enkeltbilletten inntil 40 prosent billigere. Hensikten er å få flere til å reise kollektivt.

– For Viken vil forslaget om nytt billettprodukt i Ruter kreve en årlig ekstra finansiering på 100 millioner kroner. For å klare det, må de eventuelt kutte i kollektivtilbudet, sier Skinnes.

Han er bekymret for at Oslo vil spytte inn penger for å få ned prisene i sone 1.

– Vi er bekymret for at differensiering av priser og billettløsninger i Ruters område kan ha negative følger for fylkeskryssende reiser, sier Skinnes til statskanalen.

Fordi Viken eier Ruter sammen med Oslo, må Viken godkjenne at Oslo-passasjerene får en egen rabatt.

(©NTB)