Trafikken gjennom bomringene i Oslo økte med 3,5 prosent i mai, sammenlignet med mai i fjor, men det er fortsatt langt igjen til nivået før koronapandemien.
Trafikken gjennom bomringene i Oslo økte med 3,5 prosent i mai, sammenlignet med mai i fjor, men det er fortsatt langt igjen til nivået før koronapandemien.Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB

Økt trafikk gjennom bomringene i Oslo

Trafikken gjennom bomringene i Oslo økte med 3,5 prosent i mai, sammenlignet med mai i fjor. Men trafikken er fortsatt vesentlig lavere enn før pandemien.

Som i 2020 har trafikken tatt seg opp utover våren i takt med lettelser i smitteverntiltakene, ifølge bompengeselskapet Fjellinjen.

Totalt antall registrerte passeringer i de tre bomringene i og rundt Oslo i mai viser 30,9 millioner registrerte passeringer.

– I år som i fjor lettes det på smitteverntiltakene når det nærmer seg sommeren, og da ser vi at trafikken tar seg opp i takt med lettelsene, sier trafikkanalytiker Stian Strøm Arnesen i Fjellinjen.

Blant personbilene utgjør dieselbiler den største andelen, med 37,2 prosent av passeringene, fulgt av bensinbiler med 29,3 og elbiler med 24,7 prosent.


(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.