Illustrasjonsfoto: Patrick da Silva SætherPatrick da Silva Sæther

Politikere i Rogaland vurderer bussrabatt for asylsøkere

KrF i Rogaland vil gi asylsøkerne rabatt på bussbilletter på linje med studenter og pensjonister.

– Integreringsarbeidet starter fra dag nummer én, og det er utrolig viktig at asylsøkerne kommer seg rundt i regionen, sier KrF-politiker Håkon Faarlund Hetland i fylkeskommunen.

– Vi bør se på muligheten for rabattordning, på lik linje med den studenter og pensjonister har. Asylsøkerne har dårlig økonomi, men har et behov for å komme seg ut av mottaket og rundt i regionen, sier han til NRK.

Kommunikasjonsansvarlig på Forus Midlertidig Mottak, Lars Petter Einarsson, tror det er vanskelig å organisere en rabattordning og foreslår gratis busstilbud for asylsøkerne. Bussen går jo uansett, mener han.

– Hva er kostnadene med å ha med noen ekstra passasjerer på bussene som går uansett? Dette er ikke snakk om tapte inntekter, for flesteparten av dem vurderer ikke å ta bussen til fullpris. La identitetskortet deres bety gratis busstur, så er all administrasjon og organisering løst. Det hadde vært et kjempetilbud fra fylket, sier han.

(©NTB)

 

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.