Ordfører Hanne Davidsen i Nesna kommune. Foto: Halvor Hilmersen/commons.wikimedia.org

Nesna-ordfører truer med å ta 130 millioner kroner ut av Nord universitet

Nesna-ordfører Hanne Davidsen (Ap) truer med å ta penger, ansatte og aktivitet fra Nord universitet, dersom campus Nesna legges ned.

– Vi ønsker altså å gå ut av Nord universitet. Da ønsker vi å ta med oss alle pengene, alle ansatte og all aktivitet – og eventuelt gå inn i en ny fusjon, sier Davidsen til NRK.

I 2016 fusjonerte Høgskolen i Nesna med Høgskolen i Nord-Trøndelag og Universitetet i Nordland. I fusjonen hadde høgskolen med seg 130 millioner kroner.

Onsdag blir det avgjort av styret til Nord universitet om studietilbudet på Nesna legges ned. Fredag ga konstituert rektor ved Nord universitet Hanne Solheim Hansen sin innstilling til vedtak i struktursaken. I innstillingen står hun fortsatt ved å avvikle studietilbudene på Nesna og i Sandnessjøen.

Hansen avviser at Nesna kommune kan hoppe over nedleggelsen, og ta med seg pengene de gikk inn med i Nord universitet.

– Etter fusjonen har vi hatt ett budsjett for hele Nord universitet. Vi deler det ikke på Nesna og alle dem som gikk inn i fusjonen. Vi får alle våre penger fra Kunnskapsdepartementet, sier Hansen til kanalen.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.