Hadia Tajik tror ikke hun slutter helt med politikk.

Hadia Tajik tror ikke hun slutter helt med politikk.

Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Hadia Tajik slutter på Stortinget i 2025

Hadia Tajik (Ap) kommer ikke til å stille til valg til en ny periode på Stortinget, men sier at hun neppe gir seg helt med politikk.

Det skriver hun i et Facebook-innlegg fredag.

– Jeg har kommet til at jeg vil takke nei når Rogaland Arbeiderparti starter sitt arbeid med lista for neste stortingsvalg.

– Frem til 2025-valget sitter jeg på Stortinget og vil skjøtte ansvaret samvittighetsfullt, fortsetter hun.

Tiden får vise hva hun skal gjøre fra høsten 2025, skriver hun.

Kanskje advokat-jobb

– Kanskje det blir som advokat eller i andre roller. Og kjenner jeg meg selv rett, så gir jeg meg neppe helt med politikk.

Tajik har vært nestleder i Arbeiderpartiet og ble utnevnt til arbeidsminister i Støre-regjeringen. I mars 2022 gikk hun av som statsråd etter saker om pendlerbolig og skatteforhold.

Hun skriver ikke i klartekst hva som er bakgrunnen for beslutningen om å gi seg, men opplyser at hun både har fått mann og barn i Oslo.

– Samtidig har jeg reist fram og tilbake mellom fylket jeg vokste opp i, og politisk arbeid og hverdagsliv i Oslo. I løpet av neste stortingsperiode vil datteren min gå i Osloskolen, skriver hun.

Mister mandater

Vårt Land skrev tidligere fredag at Arbeiderpartiet ligger an til å miste én av tre stortingsplasser i valget, og i dag har fylket to statsråder fra fylket – kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun og klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen. Det er ikke bekreftet om disse vil stå på valglisten neste år.

I Oslo ligger partiet an til å miste en av sine fire mandater, ifølge Poll of polls. Tajik representerte Oslo fra 2009 til 2017. Hjemmehørende i dette valgdistriktet er Jonas Gahr Støre, Kamzy Gunaratnam, Espen Barth Eide, Jan Christian Vestre og Frode Jacobsen.

Støre ønsker lykke til

Statsministeren skriver til VG at han har respekt for Tajiks beslutning.

– Vi har kjent hverandre i mange år og jobbet sammen både i regjering, på Stortinget og i partiledelsen. Jeg kjenner Hadia som en dyktig og engasjert politiker, og jeg vil takke henne for innsatsen som både folkevalgt og tillitsvalgt i partiet, og ønsker henne lykke til videre», skriver han.