Professor Jørn Rattsø leder Produktivitetskommisjonen, en kommisjon som skal finne ut hvorfor produktiviteten i Norge har sunket de siste tiårene. Arkivfoto: Terje Lien

Vil satse på byene for å få opp produktiviteten

Byer over hele landet må utvikles som motorer i verdiskapningen og tjenestetilbudet, var beskjeden til Produktivitetskommisjonen på dagens seminar.

Professor Jørn Rattsø leder Produktivitetskommisjonen, en kommisjon som skal finne ut hvorfor produktiviteten i Norge har sunket de siste tiårene, og hva vi kan gjøre for å få fart på den igjen. En rekke seminarer blir avholdt, og i dag, fredag, var temaet urbanisering og produktivitet.

Rattsø har tidligere tatt til orde for at storbyene bør få Oslo-status, altså være både kommune og fylke og ta på seg større oppgaver. Storbyene kan også være mer økonomisk selvstendige med egen skatt og større frihet i beskatningen, mener Rattsø.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.