Alstahaug kommune vil finne ut om bonus kan lokke flere lærere til kommunen.

Alstahaug kommune vil finne ut om bonus kan lokke flere lærere til kommunen.

Illustrasjonsfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Nordland-kommune lokker lærere med bonuser på inntil 90.000 kroner

Alstahaug kommune i Nordland tilbyr nye lærere opp til 90.000 kroner for å ta jobb hos dem.

– Årsaken er innlysende. Det er vanskelig å få tak i faglærte lærere i Alstahaug, og spesielt vanskelig 1.–4. klasse, sier kommunalsjef Connie Pettersen til Helgelands Blad.

Kommunen har i dag rundt 100 lærere. Til høsten trenger de 10–12 nye. Men i likhet med mange andre kommuner i Norge sliter de med å finne kvalifiserte lærere til grunnskolen.

– Før kunne vi få rundt 100 søkere på stillingene. De siste årene har det vært rundt 30, og mindre enn en tredel av dem har relevant utdanning, sier Pettersen.

Kommunen tester derfor ut en bonusordning der lærere fra 1.-4.-trinn får en bonus på 90.000 kroner – der 60.000 utbetales første året og 30.000 det neste. De som blir ansatt i 5.-10.-trinn, er lovet en bonus på 45.000 kroner, 30.000 det første og 15.000 det neste.

Bonusen omfatter kun nyansettelser av lærere som ikke har arbeidet i kommunen i løpet av de siste fem årene. De som søker, må være faglærte og oppfylle kravene til kompetanse på forskjellige trinn.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.