KS' datterselskap KS-Konsulent må kanskje vente med rekruttering av nye medarbeidere, mens KS Agenda permitterer 16 ansatte fra 1. april.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

KS-Konsulent vurderer å vente med rekruttering

KS' datterselskap opplever at mange oppdrag utsettes eller avlyses.

KS-Konsulent, som er heleid av KS, leverer konsulenttjenester til kommuner, fylkeskommuner og kommunalt eide bedrifter i tråd med KS' satsingsområder.

Nylig utlyste KS-Konsulent fire stillinger som seniorrådgiver med søknadsfrist 27. mars. Men koronasituasjonen i landets kommuner kan sette en stopper for ansettelsene, i hvert fall midlertidig.

– Søknadsfristen gjelder fortsatt, men det kan være at vi må vurdere å utsette rekrutteringen, sier daglig leder Kristine C. Hernes i KS-Konsulent.

Hun legger til at de foreløpig avventer situasjonen.

Digitale møter

Før koronasmitten brøt ut, opplevde KS-Konsulent stor etterspørsel, ifølge daglig leder.

– Vi opplever at mange oppdrag avlyses eller utsettes. Mye av det vi skulle gjort nå i mars, april og mai, er utsatt til høsten, sier Hernes.

Hun har forståelse for at kommuner har annet å tenke på i disse tider.

– Det er naturlig at kommunene er opptatt av drift nå, og det må de være nå. Utviklingsprosesser blir skjøvet på, og det påvirker vår aktivitet.

Noe aktivitet foregår fortsatt.

– Veiledning og nettverksgrupper gjennomføres digitalt. Flere utviklingsoppdrag er også endret og tilpasset situasjonen ved bruk av digitale verktøy. Enn så lenge ser vi ikke mørkt på det, men det er klart at når alt rundt stopper, må vi vurdere egen aktivitet, sier Hernes.

Hernes tok over som daglig leder i KS-Konsulent 1. mars i år.

– Læringskurven har vært bratt, men heldigvis jobber jeg sammen med flinke kolleger, sier hun.

Hekstisk hos KF

Kommunal Rapport skrev mandag om KS Agenda, som permitterer 16 ansatte fra 1. april som følge av utsatt og avlyste kurs og konferanser.

Et annet av KS’ datterselskap, KF, merker også den ekstraordinære situasjonen kommunene står oppe i.

– Hverdagen er hektisk. Vi får flere henvendelser fra kommuner som har behov for ulike skjemaløsninger og chatboter i forbindelse med koronasituasjonen. Blant annet har det vært behov for å bistå med digitale skjemaløsninger der frivillig helsepersonell kan registrere seg. Dette er jo noe vi ikke så for oss komme, sier kommunikasjonsansvarlig Frederikke Stensrød i KF.

Hun legger til at KF prøver å være imøtekommende å finne gode løsninger. De ansatte jobber fra hjemmekontor.

KF skal etter planene lansere nye verktøy innenfor digitale læremidler i løpet av våren. Læremidlene er tilpasset fagfornyelsen LK20.

– Vi har ikke vurdert å utsette laseringen, sier Stensrød.

KS vil muntlig informere om den økonomiske situasjonen som følge av koronaviruset på et møte i hovedstyret tirsdag.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.