KS Agenda arrangerer populære kurs og konferanser, men faren for koronasmitte gjør at flere kurs og konferanser er utsatt eller flyttet.

Foto: KS

KS Agenda permitterer 16 ansatte

Faren for koronasmitte fører til at alle vårens kurs og konferanser er flyttet eller utsatt.

– Vi permitterer 16 dyktige medarbeidere fra 1. april. Det er nesten hele staben. Vi er tre igjen som utgjør kriseberedskapen, sier daglig leder Arild R. Hilde i KS Agenda.

KS Agenda omfatter både KS Agenda kurs- og kompetanseutvikling og Nationaltheatret Konferansesenter KS Agenda.

– 1. mars så framtiden lys ut for begge avdelingene, men koronatiltakene førte til at vi måtte stenge sist mandag. Økonomisk betyr det at halve marsinntekten er borte i begge avdelingene, sier Hilde.

Han er tydelig på at ansatte, medlemmer og kunders helse går foran alt.

Stengingen av konferansesenteret varer i første omgang fram til 26. mars. Hva som skjer etter det, er usikkert.

– Dette er en helt ny situasjon, og det er klart vi er bekymret. Men vi må ikke miste troen på at vi skal løfte oss igjen. Vi er også glade for å ha en solid eier som har sagt at de vil støtte oss, sier Hilde.

KS Agenda eies av KS-Holding.

Hilde kaller situasjonen dramatisk. Alle kursene som var satt opp i vår, var nesten fulltegnet. Nå er kursene flyttet til høsten, mens store, planlagte konferanser som Heltidskonferanse og eKommune er utsatt.

– Alle medarbeidere jobber nå med å komme i mål med 1. kvartal, slik at vi får oversikt over de økonomien og hvilket handlingsrom vi har.

Han er glad for at de som nå permitteres er sikret lønn i 20 dager etter at permitteringen er iverksatt. Hvor lenge permitteringene vil vare, har han ingen svar på nå.

– Jeg håper at folk kan komme raskt tilbake, men det er vanskelig å spå hva som skjer, sier Hilde.

– Vi må følge med på utviklingen og følge alle råd fra myndighetene.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.