Ingvild Kjerkol har som Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson kritisert Solberg-regjeringen for ikke å gjøre nok for å sørge for at det er nok fastleger. Nå som helse- og omsorgsminister gjør hun noe med det, men fastlegene er ikke tilfreds.
Ingvild Kjerkol har som Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson kritisert Solberg-regjeringen for ikke å gjøre nok for å sørge for at det er nok fastleger. Nå som helse- og omsorgsminister gjør hun noe med det, men fastlegene er ikke tilfreds.Foto: Terje Pedersen / NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kjerkol topper fastlegeordningen med 100 millioner

Helseminister Ingvild Kjerkol legger 100 millioner kroner ekstra inn til fastlegeordningen. Totalt blir det nå 450 millioner kroner ekstra til ordningen.

– Vi må redde fastlegeordningen. Det haster aller mest, sa Ingvild Kjerkol før regjeringsskiftet. Nå legger hun frem et budsjettforslag som hun mener peker riktig vei for å etterkommet løftet.

Ingvild Kjerkol har som Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson kritisert Solberg-regjeringen for ikke å gjøre nok for å sørge for at det er nok fastleger.

– Vi vil styrke fastlegeordningen slik at rekruttering og stabil legedekning sikres i hele landet, sier Kjerkol til Aftenposten.

De 100 millionene ekstra fordeles på den nasjonale ALIS-ordningen (Allmennleger under spesialisering) og legevakt. 50 millioner kroner skal gå til tilskudd til legevakt i de mest rekrutteringssvake kommunene.

Nils Kristian Klev og Marte Kvittum Tangen representerer landets cirka 5.000 allmennleger. Og de er skuffet over helseminister Ingvild Kjerkols påslag.

– Ap var før valget tydelige på at de ville øke basisfinansieringen i fastlegeordningen. Det er det desidert viktigste tiltaket for å sikre stabilitet og rekruttering og det haster, sier de i en kommentar til budsjettlekkasjen.

(©NTB)