Tidligere ordfører i Ullensaker og statssekretær Tom Staahle tar nå kveldsvakter som frivillig sykepleier på Oslo lufthavn.

Foto: Privat

Eksordfører bidrar som frivillig sykepleier

Tidligere Ullensaker-ordfører Tom Staahle er utdannet sykepleier. Han bidrar nå som frivillig på Oslo lufthavn.

– Alle de flotte helsearbeiderne i Ullensaker har stått på døgnet rundt de siste dagene, og de begynner å bli slitne. Som utdannet sykepleier gjør jeg mitt for å delta i den felles dugnaden vi nå er avhengig av, sier Tom Staahle (Frp).

Så lenge det er behov

Staahle, som også var stassekretær i Kommunaldepartementet, er utdannet sykepleier, og han har drøyt to års arbeidserfaring i faget.

Virusepidemien ført til et akutt behov for helsearbeidere, og torsdag kveld tok Staahle sin første frivillige vakt på helsestasjonen Ullensaker kommune har etablert på Oslo Lufthavn. Jobben er å gi de reisende nødvendig helsebistand.

– Vi hjelper til med å vurdere helsetilstanden de reisende, og jeg har tatt på meg noen kveldsvakter de kommende dagene. Jeg stiller opp så lenge det er behov, sier Staahle.

Ber om større avstand

Ullensaker kommune har et team på seks helsearbeidere går i tre skifts turnus for å sørge for døgnkontinuerlig helsevakt på flyplassen.

Helsevaktens oppgave er å informere de reisende, være tilgjengelig for spørsmål og hjelpe dem videre med eventuelle utfordringer. På denne måten skal de bidra til å redusere smittefaren.

En håndfull av de reisende har blitt sendt videre til innleggelse.

– Vi står overfor en pandemi, og folk må følge de faglige rådene som blir gitt. Men, jeg legger merke til at mange fortsatt ikke holder den avstanden myndighetene har oppfordret til. Vi må gjøre det vi kan for å redusere smittepresset, sier Staahle.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.