Statsforvalteren i Vestland har åpnet tilsyn mot Bergen kommune etter at en underernært gutt ble lagt inn på sykehus.

Statsforvalteren i Vestland har åpnet tilsyn mot Bergen kommune etter at en underernært gutt ble lagt inn på sykehus.

Illustrasjonsfoto: Colourbox
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Barnevernet i Bergen ble varslet over ett år før underernært gutt ble lagt inn på sykehus

Da en tenåringsgutt ble innlagt på Haukeland universitetssjukehus 7. januar grunnet underernæring, var det ett år og tre måneder siden barnevernet ble varslet.

– Det første varselet til barnevernet ble sendt i september 2020. Det var folk i nærområdet rundt familien som meldte bekymring på bakgrunn av det de observerte, sier politiadvokat Camilla Moe til Bergens Tidende.

Gutten bodde hjemme hos sin mor og fikk hjemmeundervisning. Bekymrede naboer varslet også Statsforvalteren 3. november i fjor, har Bergensavisen tidligere skrevet.

Etterforsker bredt

Flere etterforskere arbeider med saken, og den er prioritert, opplyser Moe. Hun sier det gjenstår å se om andre institusjoner sviktet i saken, men at det ikke er iverksatt etterforskning mot barnevern eller helsevesen.

Vest politidistrikt får også bistand fra Kripos.

– Dette er en spesiell sak hvor vi etterforsker bredt og hvor det har vært behov for å støtte oss på kompetanse fra Kripos. De bidrar med taktisk og teknisk etterforskningsbistand, sier politiadvokaten til BT.

Har åpnet tilsyn

Guttens mor er siktet for å ha unnlatt å skaffe sønnen nødvendig helsehjelp.

– Hun samarbeider godt med politi og barnevern, men det er en tøff situasjon for familien, sier advokat Rolf Knudsen, som forsvarer moren.

Statsforvalteren i Vestland har åpnet tilsyn mot Bergen kommune og har i tillegg besluttet å opprette tilsynssak mot barnevernstjenesten i Bergen.

(©NTB)