Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Tilsynssak mot Bergen kommune etter at underernært gutt ble lagt inn på sykehus

Statsforvalteren i Vestland åpner tilsyn mot Bergen kommune etter at en gutt ble innlagt på sykehus grunnet underernæring. Guttens mor er siktet i saken.

Hun er siktet for å ha unnlatt å skaffe sønnen nødvendig helsehjelp, noe som går under straffelovens paragraf 282 om mishandling i nære relasjoner, skriver Bergensavisen.

I tillegg har Statsforvalteren besluttet å opprette tilsynssak mot barnevernstjenesten i Bergen. Avgjørelsen ble tatt torsdag denne uken.

– Vi vil se på barnevernstjenesten sitt arbeid i saken, og vurdere om det er i samsvar med lovkrav, sier Øystein Jacobsen, seksjonsleder for helse, sosial og barnevern hos Statsforvalteren Vestland til BA.

Undersøker hva barnevernstjenesten har visst

Han har per nå ingen formening om hvorvidt det er begått lovbrudd fra Bergens side eller ikke.

– Det er det vi skal finne ut. Vi prioriterer denne alvorlige saken. Det er naturlig å undersøke hva barnevernstjenesten har visst og hvordan de har fulgt opp når det handler om et barns omsorgssituasjon, sier seksjonslederen.

Gutten skal ifølge avisen ha bodd hjemme hos sin mor og fått hjemmeundervisning. Politiet har tidligere uttalt at de undersøker hvilken oppfølging som ble gitt i forbindelse med hjemmeskole, og hva slags helsehjelp gutten har fått tidligere.

(©NTB)