I fjor stakk Bergen av med prisen som Norges mest attraktive by, her illustrert med Bergen rådhus. I år er kåringen utsatt til høsten.Foto: Britt Glosvik

Årets kåring av Norges mest attraktive by er utsatt

Kommunaldepartementet har mottatt 150 nominasjoner til årets kåring av Norges mest attraktive by, men koronasituasjonen gjør at selve kåringen utsettes.

15. mars var siste dag for å nominere sin by eller sted til årets pris. De 150 nominasjonene som kom inn fordeler seg på 70 byer og tettsteder.

Disse vil juryen jobbe videre med.

Men selve kåringen og utdeling av prisen må vi dessverre utsette til over sommeren, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) i en pressemelding.

Vil plukke ut tre finalister

Astrup setter pris på at så mange tok seg tid til å nominere attraktive og bærekraftige byer og bygder.

– Denne innsatsen er ikke forgjeves, men den krevende koronasituasjonen gjør at vi må legge et annet løp for arbeidet med prisen i år, sier Astrup.

Juryleder Alexandria Algard opplyser at juryen vil starte arbeidet med å gå igjennom nominasjonene så fort det lar seg gjøre. 

Målet er å plukke ut tre finalister i løpet av juni.

– I år justerer vi juryens arbeidsform og bruker ulike digitale løsninger når vi skal vurdere hvilke tre finalister som skal plukkes ut, slik at vi får finalistene klar før sommeren, sier Algard.

Besøker finalistene

Ifølge Kommunaldepartementet er en viktig del av juryens arbeid å besøke de tre finalestedene for å møte politikere og planleggere, og få ytterligere kjennskap til hva som har gjort og gjøres der. 

I år blir disse besøkene utsatt til over sommeren – om forholdene ligger til rette for det, heter det i pressemeldingen.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.