Oslo kommune hadde en plan om å tjene penger på salg av biogjødsel fra Romerike biogassanlegg. Salget har gått med 30 millioner i minus.

Oslo kommune hadde en plan om å tjene penger på salg av biogjødsel fra Romerike biogassanlegg. Salget har gått med 30 millioner i minus.

Foto: Thomas Frigård

Har betalt over 30 millioner for å bli kvitt et salgsprodukt

Å hente inn inntekter på salg av biogjødsel fra Romerike biogassanlegg har vært vanskelig for Oslo kommune. Prosjektet har gitt et millionunderskudd.

– Å etablere en betalingsvilje i dette markedet for biogjødselet har vært vanskeligere enn det vi trodde. Vi hadde ventet å kunne hente inn større inntekter, sier produksjonsdirektør Johnny Stuen i renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo.

Romerike Biogassanlegg

De siste seks årene har Romerike Biogassanlegg har gått med et driftsunderskudd på 589 millioner kroner.

En tilstandsrapport har avdekket en rekke feil og mangler på anlegget.

I rapporten kommer det fram at anlegget har et investeringsbehov på over 100 millioner kroner for å sikre stabil drift de neste årene.

Byrådsavdelingen for miljø og samferdsel har bestilt en utredning av framtidig organisering av biogassanlegget.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.