Inger Hegna gleder seg til å begynne som kommunedirektør i Arendal kommune.

Inger Hegna gleder seg til å begynne som kommunedirektør i Arendal kommune. 

Foto: Ole Berdon Bakke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Hun blir ny kommunedirektør i Arendal

Inger Hegna er ansatt som ny kommunedirektør i Arendal.

Hegna kommer fra stillingen som kommunedirektør i Aurskog-Høland, der har hun vært siden 2019.

Hun var én av elleve søkere til toppstillingen i Arendal.

– For oss var det ingen tvil. Arendal får en leder som har stor kunnskap og er faglig dyktig, sier ordfører Robert C. Nordli (Ap) til kommunens nettside.

Gleder seg

Det vises til at Hegna har evne til innovasjon og nytenkning, samtidig som hun har vært opptatt av å videreutvikle primærtjenestene for innbyggerne i kommunen.

Hegna starter i den nye jobben 1. januar neste år.

– Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med ansatte, tillitsvalgte og politikere i kommunen. Dernest ser jeg fram til å besøke tjenestestedene hvor jeg vil få anledning til å hilse på flere tjenestemottakere og innbyggere. Videre er det helt sikkert mange interessante arbeidsoppgaver å ta fatt på sammen med ledergruppen, noe som gir meg energi og arbeidsglede, sier Hegna

I Aurskog-Høland vil arbeidet med å rekruttere ny kommunedirektør bli planlagt i nærmeste framtid, opplyser kommunen.

Takknemlig for muligheten

I Holmestrand er Lars Joakim Tveit innstilt som ny kommunedirektør. Han kommer fra stillingen som organisasjonsdirektør i Asker kommune. Der har han vært siden 1. januar 2020.

Før det var han fire år som rådmann/kommunedirektør i Hurum kommune. Tveit har mange års erfaring i lederposisjoner i ulike kommuner, blant annet som rådmann i tidligere Stokke og Hof kommuner.

Lars Joakim Tveit går fra stillingen som organisasjonsdirektør i Asker kommune til jobben som kommunedirektør i Holmestrand.

Lars Joakim Tveit går fra stillingen som organisasjonsdirektør i Asker kommune til jobben som kommunedirektør i Holmestrand.

Foto: Espen Andersen

– Han har erfaring fra tilsvarende stillinger i tre andre kommuner, noe som veide tungt i våre vurderinger, skriver ansettelsesutvalget i Holmestrand i en pressemelding.

Tveit er glad for å få muligheten.

– Jeg trivdes svært godt i rollen som kommunedirektør i Hurum, og når jeg nå er innstilt til den stillingen i en så spennende kommune som Holmestrand, er dette en mulighet jeg er glad og takknemlig for, sier Tveit til Asker kommunes nettsider.

Kommunestyret i Holmestrand skal behandle innstillingen 19. oktober. Tveit vil starte i den nye jobben rundt årsskifte.