Inger Hegna har inngått sluttavtale med Arendal kommune etter drøye 15 måneder i stillingen. Hegna kom fra stillingen som kommunedirektør i Aurskog-Høland.

Inger Hegna har inngått sluttavtale med Arendal kommune etter drøye 15 måneder i stillingen. Hegna kom fra stillingen som kommunedirektør i Aurskog-Høland. 

Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Hegna ferdig i Arendal: – Bakgrunnen er uenighet

Kommunedirektør Inger Hegna i har inngått en sluttavtale med Arendal kommune.

Det kommer fram i en pressemelding fra kommunen.

– Bakgrunnen for fratredelse er uenighet om den strategiske retningen for kommunen og om hvordan disse utfordringer best skal løses fremover. Etter drøftelser har partene kommet til enighet om å avslutte samarbeidet på de vilkår som fremgår av sluttavtalen, heter det i pressemeldingen.

Saken gikk for lukkede dører i Arendal bystyre torsdag. Ifølge Agderposten får Hegna med seg en etterlønn på nær 2,8 millioner kroner.

Vil savne kolleger

Hegna har vært kommunedirektør i Arendal siden 1. januar 2023. Ifølge ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) har samarbeidet vært godt.

– Inger har på kort tid vist oss sin bredde og kompetanse. Vi har en felles forståelse av situasjonen hvor vi ser ulikt på løsningene framover. Dette har ført til enighet om en sluttavtale, sier Nordli.

Hegna uttaler i pressemeldingen at hun har likt jobben som kommunedirektør i Arendal svært godt, og at hun vil savne dyktige og lojale medarbeidere.

– I arbeidet har jeg hatt hovedfokus på å utvikle strukturer og systemer som jeg mener har vært riktig for Arendal kommune, sier Hegna.

Partene har samtidig blitt enige om ikke å kommentere saken ytterligere, ifølge pressemeldingen. Kommunal Rapport har vært i kontakt med Hegna, som viser til pressemeldingen.

– Konfliktfylt 

Ifølge lokale medier har det vært et konfliktfylt forhold mellom den avgåtte kommunedirektøren og det politiske flertallet, blant annet i spørsmål om et nytt sykehjem og avvikling av sykehjemsplasser på Solhaug bo- og omsorgssenter. 

Nedleggelse av barnevernsvakta og fjerning av den såkalte «kulturmillionen» er andre saker som trekkes fram.

Men Hegna får også støtte fra flere hold. Ifølge Agderposten reagerte både tillitsvalgte og ansatte i kommunen med sjokk og vantro etter å ha blitt informert om kommunedirektørens sluttavtale. Også Arendal næringsforening har uttalt at det er beklagelig at den politiske posisjonen i Arendal har valgt å avskjedige Hegna.

Den borgerlige opposisjonen i Arendal er også kritisk. Etter bystyremøtet torsdag kalte de inn til pressekonferanse.

– Vi har ikke fått et eneste svar på hva uenigheten dreier seg om. Det har med andre ord ikke blitt begått feil fra kommunedirektørens side, sier Haagen Poppe (H) til Agderposten.