Ordfører Merete Myhre Moen i Tynset er godt plassert på verdens største park foran det hun mener er Norges tøffeste rådhus.

Ordfører Merete Myhre Moen i Tynset er godt plassert på verdens største park foran det hun mener er Norges tøffeste rådhus.

Foto: Britt Glosvik

Kommunen der mye er veldig høyt

Ordfører Merete Myhre Moen (Sp) ønsker deg velkommen til kommunen der ganske mye er høyt: Sparken, rådhuset og en så høy fjelltopp at du kan skimte sju kirkespir.

– Nevn tre grunner til at vi skal legge ferieturen til Tynset kommune.

– Vi har et mangfold av lett tilgjengelige fjelltopper med flott utsikt i tillegg til rikelig med turstier, sykkelstier. Fjellet Tron har bilvei helt opp til toppen, 1.666 m.o.h. Fra toppen kan du se langt og vidt. Ja, faktisk kan du skimte sju kirkespir derfra. Dessuten er det ingen andre steder i Norge du kommer deg så høyt til fjells i bil/buss. Hos julenissen på Savalen er det mye å finne på. Der kan du overnatte på hotell eller i leilighet, bade både innen og utendørs, du kan fiske, gå/sykle i flott terreng, få spabehandling og ri på hest. Siden de spektakulære konsertarenaene/konsertopplevelsene Opera di Setra i Tylldalen og Høgget i Brydalen er avlyst i år, velger jeg å løfte fram Tynset sentrum, det flotte tursti-nettet og muligheten for en god og trivelig handel eller smaksopplevelse i sentrum. På Tynset kan du også dyrke kjærligheten ved å vandre kjærlighetsstien, langs Glomma, over nye Neby bru, og stikk gjerne innom ærverdige Bortistu og smak deres velsmakende bakst innenfor deres åpningstider.

– Hva har Tynset som andre kan misunne dere?

– Verdens største spark godt plassert foran Norges tøffeste rådhus. Så på Tynset er vi vant til å sparke fra oss!

– Hva vil du at gjestene skal sitte igjen med etter et besøk hos dere?

– En følelse av ekte vare, både når vi snakker om maten de har spist, naturen og alt annet de har opplevd, samt de menneskene de har truffet.

– Nevn én ting om Tynset som vi andre ikke visste.

– At Bjørnstjerne Bjørnson er født i vår kommune, nærmere bestemt på Bjørgan på Kvikne.

– Nevn én attraksjon eller opplevelse du gjerne skulle hatt til Tynset, men som dessverre ligger i en annen kommune.

– Jutulhogget i nabokommunen Rendalen – (Nord Europas største grand canyon.) Der er et potensial for enda bedre tilrettelegging slik at resultatet av naturkreftene kan vises enda bedre fram.

– Hvilken annen kommune mener du også vi bør dra til?

– Det bør passe godt med en dagstur til Røros under et ferieopphold på Tynset. Røros med sin verdensarv er verdt et besøk for den som ikke har vært der før.

Tynset, Innlandet

  • Innbyggere: 5.567
  • Motto: Kjem'n te Tynset så trivs'n
  • Tynset er regionsenter i Nord-Østerdal og er kjent for sin store spark (5,4 meter høy og 12 meter lang) Sparken er plassert like foran det like ruvende rådhuset som også omtales som «brunosten».
  • Forfatterne Bjørnstjerne Bjørnson og Gert Nygårdshaug er begge født på Tynset.
  • Det er 1.842 hytter i Tynset og vel 30 prosent av innbyggerne bor på en landbrukseiendom.

Tall fra SSB

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.