Hengekøyeparken på Jøa i Namsos.
Hengekøyeparken på Jøa i Namsos.Foto: Privat

Her kan du senke pulsen i hengekøyeparken

Når gjestene drar fra Namsos, bør de ha fått hvilepuls, og kofferten skal være fylt med lokale matskatter, mener ordfører Arnhild Holstad (Ap).

– Nevn tre grunner til at vi skal legge ferieturen til Namsos.

Byen Namsos med sin rike historie, kulturliv og shoppingmuligheter. Øya Jøa, landet i eventyret og ei perle på Namdalskysten. Øya har koselig landhandleri, bruktbutikk, kafé og to puber. Her finner du også flere merkede sykkelruter i frodig kulturlandskap, en jernaldergård, og Norges første hengekøyepark. Namsen, elvenes dronning, med laksefiske i verdensklasse. Innenfor kommunegrensene er det flere elver og fiskevann, og du finner gjerne ei rimelig utleiehytte i nærheten. I Namsenfjorden kan man prøve havfiske. Du kan i det hele tatt velge og vrake i fiskemuligheter.

– Hva har Namsos som andre kan misunne dere?

– Namsos har som en av få steder i Norge mulighet for dressinsykling. Lei dresin og følg den gamle Namsosbanen gjennom spennende tunneler og flott natur langs Namsen.

– Hva vil du at gjestene skal sitte igjen med etter et besøk hos dere?

– Når du har besøkt Namsos, har du blitt kjent med den trønderske gjestfriheten, du har funnet hvilepulsen, og i sekken eller kofferten har du både minner for livet og lokale matskatter. Og du har lyst til å komme tilbake igjen for å oppleve mer.

– Nevn én ting om Namsos som vi andre ikke visste.

– Det er en flott tretopphytte i Namsos. Ca. 30 min nord for Namsos sentrum har Himmelhøy ei tretopphytte som gir en unik overnattingsopplevelse.

– Nevn én attraksjon eller opplevelse du gjerne skulle hatt til Namsos, men som dessverre ligger i en annen kommune.

– Ørnesafari og fuglesafari med ørnemannen Ole Martin Dahle er en virkelig flott familieopplevelse som jeg gjerne skulle hatt i Namsos. Heldigvis kan det oppleves i nabokommunen Flatanger.

– Hvilken annen kommune mener du også vi bør dra til?

– Hele Namdalen er fantastisk. Ta turen videre innover i Namdalen og få villmarksfølelsen i Lierne eller ha årets beste dag i Namsskogan Familiepark. Følg kystriksveien nordover og opplev de mange tusen øyene i Nærøysund. Her er det flotte padleområder, kystkultur og flere historiske fiskevær slik som Sør-Gjæslingan. Ta en tur med bil mot Grong og handle i de lokale gårdsutsalgene langs Namsen. Gårdsbakeri, lokalmatbutikk, gårdsutsalg av lokal mat og produkter, med mer.

Namsos, Trøndelag

  • På sørsamisk heter kommunen: Nåavmesjenjaelmie
  • Visjon:Sammen skaper vi muligheter
  • Innbyggere: 15.168
  • Namsos ligger i Namdalen i gamle Nord-Trøndelag. Ved nyttår ble kommunene Namdalseid og Fosnes en del av Namsos – som kanskje er mest kjent for sine trønderrockere. Både herrene i DDE, Terje Tysland og Åge Aleksandersen har tråkket sine barnsbein her.
  • Det er 1.571 hytter i Namsos og 5,6 prosent av innbyggerne bor på en landbrukseiendom.
    Tall fra SSB
Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.