– Vi trenger en avklaring om vaksinering av barn og unge nå, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap.

– Vi trenger en avklaring om vaksinering av barn og unge nå, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap.

Arkivfoto: Terje Lien

Oslo mener regjeringen somler med å få vaksinert 16-åringer

Oslo kommune vil starte innkallingen av 16- og 17-åringene til vaksinetime nå. – Vi er klare, men regjeringen somler, sier byrådslederen.

– Vi trenger en avklaring om vaksinering av barn og unge nå. FHI har anbefalt vaksinering av 16/17-åringene. Nå venter vi på avgjørelse fra regjeringen og det haster, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til VG.

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefalte i slutten av juni vaksinering av 16- og 17-åringene. 5. juli ba regjeringen kommunene om å planlegge for det.

– Beslutningen skal bli tatt på en slik måte at det gir tillit og trygghet for ungdommene og deres foreldre. Jeg håper Oslo kommune er enig i at det viktigste ikke er å sette fort i gang, men å sørge at flest mulig blir med over målstreken, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc i Helse- og omsorgsdepartementet.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.