Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) skulle lagt fram planen før jul.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) skulle lagt fram planen før jul. 

Foto: Terje Lien

Helse- og omsorgsministeren bekrefter dato for nasjonal helse- og samhandlingsplan

Den nasjonale helse- og samhandlingsplanen skulle opprinnelig kommet før jul, men etter en utsettelse bekrefter nå helse- og omsorgsministeren ny dato.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) oppga datoen etter et spørsmål fra Frps helsepolitiske talsperson Bård Hoksrud, ifølge Altinget.

– Det er ekstra artig for meg i dag å kunne fortelle Bård Hoksrud, som den første, at den kommer 1. mars, sa Kjerkol i Stortinget torsdag.

Nasjonal helse- og samhandlingsplan er regjeringens viktigste svar på de mange utfordringene helsevesenet og omsorgstjenestene står overfor. Tilgang på nok fagfolk, likeverdig tilgang på helse- og omsorgstjenester og for dårlig sammenheng mellom tjenestene, nevnte Kjerkol da hun omtalte den kommende planen tidligere i høst. Arbeidet til både Sykehusutvalget og Helsepersonellkommisjonen skal følges opp i denne planen.

Planen skal avløse Nasjonal helse- og sykehusplan 2020–2023 som ble lagt fram av Solberg-regjeringen og vedtatt i Stortinget i 2020.

Høyre er kritisk til at planen legges fram i mars, og ikke i desember som regjeringen først planla for.

– Jeg er bekymret for Stortingets mulighet til en bred, åpen og helhetlig behandling av planen. Og for at det blir liten tid til åpen høring og debatt om regjeringens melding, sier helsepolitisk talsperson Tone W. Trøen i kommentarer sendt til NTB.

(©NTB)