Nasjonale prøver gir ikke god nok styringsinformasjon og oppleves heller ikke som pedagogisk støtte, mener lederen av Utdanningsforbundet Oslo.

Nasjonale prøver gir ikke god nok styringsinformasjon og oppleves heller ikke som pedagogisk støtte, mener lederen av Utdanningsforbundet Oslo.

Foto: Colourbox

Utdanningsforbundet Oslo ber om at nasjonale prøver skrotes

Verdien av nasjonale prøver er lav, mener Marianne Lange Krogh i Utdanningsforbundet. Hun vil fjerne de nasjonale prøvene fra timeplanen.

– Når man vet det ikke gir god nok styringsinformasjon og ikke oppleves som pedagogisk støtte, så kan man likeså godt kvitte seg med dem, sier lederen for Utdanningsforbundet i Oslo, Marianne Lange Krogh, til Dagsavisen.

Fylkeslederen sier at lærerne ikke ser verdien av prøvene.

– Myndigheter skal jo ha info om hvordan en skole driftes, og tilhørende styringsinformasjon, men ikke gjennom nasjonale og læringsstøttende prøver, mener vi.

Flere har ytret negative røster om de nasjonale prøvene, skriver avisen. Utdanningspolitisk Forum i Arbeiderpartiet har tatt til orde for å fjerne prøvene. Prøitz-utvalgets rapport fra november i fjor konkluderer med at endringer er nødvendig.

Høyre var med på å innføre prøvene for 20 år siden. Skolepolitisk talsperson Jan Tore Sanner (H) sier han vil beholde nasjonale prøver, men er åpen for endringer.

– Jeg oppfatter forslaget fra Prøitz-utvalget som en videreutvikling av de nasjonale prøvene. Vi er selvsagt åpne for å forbedre og videreutvikle de nasjonale prøvene, sier Sanner.

(©NTB)