– Det offentlige har uten tvil mye å lære av det private næringsliv når det gjelder å markedsføre seg overfor potensielle arbeidstakere, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H).
– Det offentlige har uten tvil mye å lære av det private næringsliv når det gjelder å markedsføre seg overfor potensielle arbeidstakere, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H).Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Få økonomistudenter vil begynne i det offentlige

Bare 7 prosent av økonomistudentene vil begynne å jobbe i det offentlige, viser en undersøkelse i regi av økonomistudentforeningen Econa.

– Det offentlige går glipp av mange kloke hoder fordi de ikke er offensive nok med å profilere seg overfor unge økonomer og økonomistudenter, sier Econas leder Marie Rønnevik til NRK.

Bare 7 prosent av avgangsstudentene innen det femårige masterstudiet i økonomi og administrasjon ønsker å jobbe i det offentlige, ifølge Econas undersøkelse.

Ifølge studentene er det offentlige usynlig overfor studentmiljøer på universiteter og høyskoler, mens næringslivet er aktive med karrieredager, sommervikariater og internship tidlig i studieløpet.

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) liker ikke det han hører.

– Vi må ta på alvor at studentene ikke mener vi er nok på. Det offentlige har uten tvil mye å lære av det private næringsliv når det gjelder å markedsføre seg overfor potensielle arbeidstakere, sier han.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.