Fylkesmann Per Arne Olsen i Vestfold og Telemark sier embetet vil forholde seg til departementets avgjørelse. Foto: Eivor Eriksen / FotofolkEivor Eriksen / fotofolk

5 prosent av befolkningen avgjør målform

Nynorsk må være tjenestemål hos Fylkesmannen i Vestfold og Telemark selv om antall innbyggere i nynorskkommunene bare utgjør cirka 5 prosent av det totale innbyggertallet i regionen.

Det er nemlig antallet kommuner som har valgt målform, som er avgjørende for hvilken målform Fylkesmannen skal benytte. I et brev fra Fylkesmannen til Kommunaldepartementet heter det at fra 1. januar neste år er det et flertall av kommuner i regionen som har valgt målform, og et flertall av disse igjen er nynorskkommuner. Samtidig er det slik at de åtte nynorskkommunene i Telemark bare omfatter cirka 22.000 innbyggere eller om lag 5 prosent av innbyggerne i Vestfold og Telemark. De seks bokmålskommunene i Vestfold har cirka 247.000 innbyggere.

Ba om avklaring

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.