- I flere bydeler har det vært vanlig å avholde lukkede budsjettkonferanser. Nå må byrådet si klart i fra at de må følge kommuneloven, sier bystyremedlem Marit Halse (Rødt) i Oslo. Foto: André Løyning
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Oslos bydeler må åpne møtene

Flere Oslo-bydelers praksis med lukkede budsjettkonferanser kan være slutt etter vedtak i bystyret. - En klar seier for åpenhet, sier bystyremedlem Marit Halse (Rødt).    

«Bystyret ber byrådet sikre at bydelsutvalgene og bydelsadministrasjonene ikke har lukket møtevirksomhet i strid med kommuneloven.» Det vedtok bystyret enstemmig onsdag kveld etter forslag fra Rødt.

Partiet fikk også full støtte til å endre § 4 - 4 i reglementet for bydelene, slik at det slås fast at alle møter i politiske organer skal kunngjøres for allmennheten. Til nå har reglementet gitt inntrykk av at dette bare gjelder møter som skal holdes for åpne dører. Dette til tross for at det i kommuneloven understrekes spesielt at kravet til kunngjøring også gjelder møter som man antar vil gå helt eller delvis for lukkede dører.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.