Ragnar Holvik i Grimstad og Anna Krogstad i Orkdal er de to kandidatene i kåringen Årets modigste i Kommunal Rapports årlige kåring Kommuneprofilen.
Ragnar Holvik i Grimstad og Anna Krogstad i Orkdal er de to kandidatene i kåringen Årets modigste i Kommunal Rapports årlige kåring Kommuneprofilen.
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Nå kan du stemme på årets modigste

En spesialrådgiver på Sørlandet og en hjelpepleier i Trøndelag er de to kandidatene til prisen for årets modigste. Nå er det leserne som avgjør hvem som vinner. Sjekk her hvordan du kan avgi stemme.

Juryen

Britt Sofie Hestvik, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Kommunal Rapport, juryleder.

Tone Holmquist, journalist i Kommunal Rapport.

Bente Larssen, leder i KS’ sentrale rådmannsutvalg, rådmann i Porsanger kommune.

Eva Kvelland, markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Stine Sofies Stiftelse, tidligere lokalpolitiker (V).

Dag-Henrik Sandbakken, fagsjef i KS for lokaldemokrati og kommuneøkonomi, tidligere ordfører og statssekretær (Sp).

Kommunal Rapport kårer Årets kommuneprofil 2017 i tre kategorier: Hovedprisen Årets kommuneprofil og spesialprisene Årets unge leder og Årets modigste.

Leserne har foreslått kandidater, og en jury har valgt ut to finalister i hver kategori. 

Denne uka presenterer vi de to finalistene i Årets modigste. De to foregående ukene har vi presentert finalistene i de øvrige kategoriene. 

Avstemningen i hver kategori starter så fort finalistene er presentert. Fra i dag kan du stemme på Årets modigste. Send kodeord Modig 1 eller Modig 2 i en tekstmelding til 2377. Hver stemme koster 3 kroner.

Avstemningene pågår fram til mandag 11. desember. Alle vinnerne presenteres i Kommunal Rapports siste ukeavis før jul og i vår nettavis. 

Kriteriene for Årets modigste:  Prisen kan gå til personer i kommuner, fylkeskommuner og kommunale selskaper som har utvist et spesielt mot ved å ta opp ubehagelige saker i egen kommune i form av varsling om mulige kritikkverdige forhold, eller bruk av egen ytringsfrihet for å sette et problem på dagsordenen. Han eller hun må ha løftet fram forhold av samfunnsmessig stor betydning.

Kommunal Rapport deler også ut to andre priser: