Statsbudsjettet varsler ingen storsatsing på ras- og flomsikring. Det forundrer styreleder i KS - Gunn Marit Helgesen. Arkivfoto: Terje Lien

– Kan koste oss dyrt

Statsbudsjettet varsler ingen storsatsing på ras- og flomsikring. Dette kan koste oss dyrt, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.

Styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, er overrasket over at budsjettet ikke inneholder et tydelig krafttak for sikring av infrastruktur.

– Vi finner lite og ingenting som kan bidra til å trappe opp arbeidet med å ta igjen etterslepet på vedlikehold av fylkesveiene, og vi finner ingen satsing på ras- og flomsikring. Når vi opplever stadig sterkere og stadig oftere ekstremvær, med store ødeleggelser som rammer enkeltmennesker og lokalsamfunn, er det alvorlig at det ikke satses mer på forebygging. Det vil med stor sikkerhet koste oss dyrt i framtida, sier Helgesen til KS.no.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.