Det vil bli færre besøkende på NAV-kontorene når det digitale søknadsskjema tas i bruk. Frigjort tid skal  brukes på bedre oppfølging av de som trenger det, ifølge kommunaldirektør Magne Ervik i Bergen. Arkivfoto: Patrick da Silva Sæter
Det vil bli færre besøkende på NAV-kontorene når det digitale søknadsskjema tas i bruk. Frigjort tid skal brukes på bedre oppfølging av de som trenger det, ifølge kommunaldirektør Magne Ervik i Bergen. Arkivfoto: Patrick da Silva Sæter
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Slipper å gå på NAV for å søke sosialhjelp

Sosialklienter behøver ikke lenger oppsøke NAV-kontoret for å søke økonomisk sosialhjelp. Fire kommuner er først ute med digitalt skjema.

– Det innebærer at innbyggerne ikke lenger behøver å tre på seg støvlettene og oppsøke et NAV-kontor for å søke økonomisk sosialhjelp på et papirskjema. Nå kan de søke når det passer dem best. De får også mulighet til å ettersende husleieavtaler, kvitteringer og andre vedlegg digitalt. Dette kan spare dem for mange turer på NAV-kontoret.

Det sier prosjektleder Anders Kise i Digitale innbyggertjenester – Sosiale tjenester i NAV (Digisos) til Kommunal Rapport.