Smiths venners konferansesenter i Melsomvik på Brunstad får nesten en halv million kroner i døgnet fra UDI – uten en eneste asylsøker. Foto: Cornelius Poppe / NTB SCANPIXCornelius Poppe / NTB scanpix

UDI betaler 5 millioner døgnet for tomme mottak

UDI betaler 5,2 millioner kroner i døgnet for tomme mottaksplasser. Nær halvparten av plassene er ubebodd. Senteret på Brunstad får nesten en halv million i døgnet.

– Samtidig som vi opprettet plasser og akkurat hadde inngått kontrakter, så begynte trenden å snu litt, så det var ikke så stort behov som det hadde vært, sier direktør for region- og mottaksavdelingen i UDI, Christine Wilberg, til TV 2.

For de 7.776 plassene som står tomme, betaler UDI 5,2 millioner kroner i døgnet. Bare 53 prosent av UDIs akutte mottaksplasser var i bruk per 31. desember.

Ifølge Wilberg betaler UDI summen fordi de har kontraktsbindinger. UDI betaler for antall plasser og ikke antall beboere.

– Det er 5.000 plasser i januar og så fortsetter det utover, forklarer hun.

UDI har blant annet inngått kontrakt med Oslofjord Convention Center på Brunstad i Stokke.

– Vi hadde fullt hus her med over 1.000 asylsøkere. Men nå er det stille her. Siste asylsøker flyttet ut 18. desember, sier prosjektleder i Oslofjord Convention Center, Nils Vedvik.

Døgnpris på senteret er avtalt til 426 kroner per person. Dermed mottar Oslofjord Convention Center 426.000 kroner i døgnet fra UDI selv om sengene står tomme.

(©NTB)