Jan Tore Sanner under pressekonferansen om kommuneproposisjonen i dag. Foto: Terje Lien

Sp: Nå har Sanner tatt fram pisken

– Vil du ikke, så skal du, er Sanners beskjed til norske kommuner, sier Heidi Greni (Sp) om regjeringens kommunereform.

Greni som er partiets kommunalpolitiske talsperson, sikter til nyheten om at enkeltkommuner ikke skal få lov til å stoppe kommunesammenslåinger. Nyheten ble presentert i det i meldingsdelen om Kommunereformen, som ble lagt fram som del av kommuneproposisjonen i dag. Av meldingen framgår det også at kommuner som ikke har gjennomført kommunesammenslåingsprosesser og fattet vedtak om dette i løpet av 2016, vil få sin framtid vurdert i en proposisjon om framtidens kommunestruktur, som legges fram av regjeringen våren 2017.

– Nå har Sanner tatt fram pisken.  Alt snakket om å legge opp til kommunale prosesser som grunnlag for kommunereformen, blir avkledd gjennom konklusjonene i meldingen han nå legger fram.  Vil du ikke, så skal du, er Sanners beskjed til norske kommuner.  Sanner vet at Stortinget, med Høyres stemmer, har lagt til grunn at vedtak om kommunesammenslåing bare får Stortingets støtte når det skjer frivillig.  Jeg og Senterpartiet skal gjøre alt vi kan for å avvise regjeringens tvangsinvitt. Vi står fast på frivillighetsprinsippet, sier Heidi Greni i en pressemelding.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.