Solid vekst for asylgigant

Hero Norge, som driver en 73 asylmottak i her i landet, ligger an til å få en omsetning på over 800 millioner kroner i år, en økning på 45 prosent fra 2014.

Selskapet har 1.050 ansatte og huser for tiden rundt 12.000 asylsøkere. 21 av mottakene selskapet driver er akuttmottak, skriver Dagens Næringsliv. Det er ingen tvil om at dette er en vekstbransje, i en tid hvor tilstrømmingen til landet har økt kraftig.

– Ingen hadde nok forutsett den store økningen i antall flyktninger som skulle komme til Norge i høst. Fra en normalsituasjon på 11.000 årlige flyktninger til 400 asylsøkere per dag. Det har utfordret hele mottaksapparatet på en helt ny måte, sier utviklingsdirektør Kjartan Dirdal i Hero Norge.

Og jo flere asylsøkere som bor på Heros mottak, jo større inntekter får selskapet.

– Vi estimerer at vår totale omsetning i år vil bli på rundt 800 millioner kroner og en noe bedret resultatmargin på opp mot 7 prosent, opplyser Dirdal.

I fjor var omsetningen på 549 millioner kroner, og selskapet fikk et resultat før skatt på 27,3 millioner. Hero har jobbet med asylmottak i snart 30 år.

(©NTB)