Partileder Siv Jensen på Frps landsmøte i 2018 med generalsekretær Fredrik Färber. Arkivfoto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Skjebnedag for Bergen Frp – kan være kroken på døra

Ett av Norges største Frp-lag kan bli avviklet fredag etter et svært konfliktfylt år.

I slutten av november kulminerte krangler og konfliktfylte møter, offentlig utskjelling og etterdønninger av katastrofevalget i at fylkesstyret i Vestland Frp ba om å få overta driften av Bergen Frp.

Ifølge Bergens Tidende kan Bergen Frp bli historie når saken skal opp i Frps sentralstyre fredag. Sentralstyret består av partiledelsen og representanter fra ulike deler av landet.

Får Vestland Frp det som det vil, blir alle 481 betalende medlemmer i Bergen Frp overført til fylkeslaget, fylkesstyret overtar ledelse og forvaltning av eiendeler og partikasse.

Partiets generalsekretær Fredrik Färber vil ikke si noe om hvilket ståsted partiledelsen har i saken før fredagens møte, men skriver til avisen at det «er uvanlig at konfliktnivået i et lokallag er så høyt over tid som det har vært i Bergen».

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.