MDGs nasjonale talsperson Une Bastholm møtte tirsdag pressen i forkant av partiets landsmøte til helgen. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

MDG vil ha makt i fire storbyer

Miljøpartiet De Grønne ser for seg å gjøre sitt beste valg noensinne i høst og vil ha makt i Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø etter valget.

– Målet vårt er å få inn over 300 folkevalgte og komme inn i alle fylkesting, sa partiets talsperson Une Bastholm på en pressekonferanse tirsdag.

– Vi har vedtatt at vi går til valg på å prøve å komme i maktposisjon i Trondheim og Oslo, hvor vi er i dag, men også i Tromsø og Bergen, sier Bastholm.

MDG holder sitt møte i Oslo til helgen.

I tillegg til å vedta valgløfter i forkant av høstens lokalvalg, skal partiet behandle i alt sju resolusjoner.

Resolusjoner om hva Norge skal leve av etter oljen, en bedre skolestart og matpolitikk er plukket ut til behandling av partiledelsen på forhånd.

Samtidig har partiet stemt fram fire resolusjoner til behandling, nemlig forslag om nullvisjon for tap av biologisk mangfold, klimabelønningsordning, vindkraft og naturvern og klimakutt i kommunene.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.