Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

iPad til alle folkevalgte

Stortingets IKT-avdeling har gått til innkjøp av 169 nettbrett. Neste uke får de folkevalgte i papirmølla hver sin iPad 2.

Presidentskapet på Stortinget vedtok å utrede en iPad-løsning i fjor vinter, og nå er nettbrettene klare til å deles ut, skriver Stavanger Aftenblad. Prislappen ble på drøye 929.500 kroner – en god investering, ifølge første visepresident Øyvind Korsberg (Frp).

– Representantene får iPaden for å henge med i den teknologiske utviklingen, og for at de skal ha gode tidsriktige og relevante verktøy for å løse jobben sin, sier Korsberg.

Snorre Valen (SV) gleder seg til å få nettbrettet i fanget.

– Vi har et vanvittig papirforbruk på Stortinget. Jeg river meg i håret over det hver dag. Vi trenger et digitalt system for dokumenter og møtereferater. Dette kan hjelpe, sier stortingsrepresentanten.

Nettbrettet har eget grensesnitt tilpasset Stortinget, slik at representantene får tilgang til dokumenter samme hvor de måtte befinne seg.

– iPaden skal først og fremst være et konsumentverktøy for å ha informasjonstilgang, og til å kunne lese e-post og nettaviser på. Til å skrive og produsere dokumenter, beholder de den bærbare PC-en, sier Stortingets IKT-sjef Frode Rein.

Det er frivillig å benytte seg av iPad-tilbudet, men responsen var enorm, forteller han.

– De ville ha den med en gang, sier Rein.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.