Vil du mingle og finne en partner, lønner det seg å prøve i Finnmark eller Oslo. ArkivfotoColourbox.com

I disse kommunene er det flest single

Gamvik og Vardø har størst andel personer som bor alene. Oslo ligger på sjuendeplass, mens i Bjerkreim bor det flest par. Se lista over alle kommunene her.

Gamvik og Vardø har flest single fra 30 år og eldre, viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI). I Vardø, som har 2.100 innbyggere, bor 37 prosent av innbyggerne mellom 30–44 år alene. Det samme gjelder 31 prosent av innbyggerne fra 45 år og oppover.

FAKTA

Blant aleneboende i alle aldersgrupper er det en høyere andel som sliter med psykiske plager sammenlignet med dem som ikke bor alene.

Aleneboende som gruppe har en høyere uføregrad og er oftere uførepensjonert enn de som ikke er aleneboende.

Sammenlignet med dem som bor sammen med noen, har de som er langvarig aleneboende hatt en mer uheldig utvikling i dødelighet.

Det foreligger en høyere grad av helseproblemer blant kvinner og personer midtveis i livet som bor alene sammenlignet med andre.

Kilde: FHI

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.