Om Jonas Gahr Støre (Ap), Torbjørn Røe Isaksen (H) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) svarer til forventningene vil bli klart etter neste stortingsvalg. Foto: KSOm Jonas Gahr Støre (Ap), Torbjørn Røe Isaksen (H) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) svarer til forventningene vil bli klart etter neste stortingsvalg. Foto: KS

Ga løfter om større lokalt handlingsrom

Jonas Gahr Støre (Ap), Torbjørn Røe Isaksen (H) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er alle skjønt enige om at kommunene trenger større frihet.  

På tirsdagens kommunalpolitiske toppmøte var det kommunenes tur til å fortelle hva de forventer av nasjonale myndigheter for å kunne løse utfordringene de står overfor. Overordnet tema for debatten var «Vilkår for velferd».

Fylkesvaraordfører i Vestfold og Telemark Sven Tore Løkslid (Ap) var tydelig på at kommunene trenger handlingsfrihet, ikke stadig nye forventninger fra nasjonale politikere.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.