Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) er fornøyd med at MDG går fram på meningsmålingene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Full fart fram for MDG og bompengepartiet i Oslo

En fersk meningsmåling viser stor fremgang for MDG og bompengemotstanderne i Oslo. Samtidig stuper tallene for Ap.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) får en oppslutning på 16,7 prosent i målingen som Norstat har gjort for NRK og Aftenposten.

– Dette er enda en god måling for oss, og en dobling siden valget, sier MDG-topp Lan Marie Berg i en e-post til NTB.

– Fremgangen vår bekreftes også av andre målinger. Over hele Europa vokser nå de grønne partiene på å bekjempe klimakrisen og stå imot høyrepopulistene. I Tyskland er nå De Grønne landets største parti. Det sier noe om potensialet vårt. Men det er selvfølgelig kun valgresultatet som teller, legger hun til.

Målingen viser også at Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) kan få makt i Oslo. De får 7,9 prosent av stemmene og stjeler velgere fra både Ap og Høyre.

Samtidig viser mandatfordelingen basert på målingen at stillingen i bystyret mellom rød og blå side er 29-29, med Senterpartiets ene mandat på vippen. Dette gjelder dersom man regner med FNB på høyresiden.

Den store taperen i målingen er Arbeiderpartiet, som går ned 7,9 prosent sammenlignet med aprilmålingen og havner på 19,9 prosent.

– Denne meningsmålingen er en stemningsrapport om synet på bompenger. Valget i Oslo handler ikke om bompenger, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NRK.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.