– Vi sliter med å få den fremdriften vi skal ha i prosjektet, fordi responsen til nå har vært for lav. Derfor vil jeg oppfordre alle fastleger til å delta i prosjektet, sier helseminister Jonas Gahr Støre til Adresseavisen. Arkivfoto: Ap

Felles journalprosjekt må utsettes

Helseminister Jonas Gahr Støres prøveprosjekt med én felles pasientjournal, «kjernejournal», må utsettes etter manglende oppslutning blant fastlegene i Trøndelag.

Støre skylder på legene, mens legene skylder på ministeren, skriver Adresseavisen.

I fjor ble kommunene Trondheim, Malvik, Klæbu og Melhus valgt ut til å delta i helseminister Jonas Gahr Støres nye satsing på smarte IKT-løsninger i helsesektoren. Prosjektet kjernejournal skal samle viktige opplysninger om helsen din på ett sted, slik at hvis du blir akutt syk, skal helsepersonell få rask og sikker tilgang til helseopplysningene dine i en elektronisk pasientjournal.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.