Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ap-politiker ble truet med eksklusjon

Bråket rundt Yousuf Gilani, bystyremedlem for Ap og leder av Innvandrerrådet i Drammen, kunne endt med eksklusjon, hadde det ikke vært så kort tid til valget, skriver Drammens Tidende.

Etter møtet i Drammen Aps bystyregruppe mandag, sa lederen av lokalpartiet, Åge Holmen, at saken var uproblematisk, og at det var meget raust av Gilani å hjelpe Frp på vegne av innvandrerrådet.

Gilani har i valgkampen bistått bisto Frps Jørund Rytman med å treffe innvandrere, slik han tidligere har bistått KrF. Et oppslag om denne velgerhjelpen skaket medlemmer av bystyregruppen i Drammen Ap. Likevel endte mandagens oppvaskmøte med at Åge Holmen roste Gilani for rausheten han viste.

Men ifølge kilder Drammens Tidende har snakket med, ble Gilani verbalt rundjult på møtet. Avisen er kjent med påstander om at han kunne blitt ekskludert fra partiet, hadde det ikke vært for at episoden inntraff rett før valget.

Helt fra Youngstorget skal det ha blitt gitt klare føringer om at saken måtte hysjes ned. Valgkampinnspurten må ikke forstyrres av interne skandaler. Et eventuelt oppgjør med Gilani tas eventuelt først etter at valget er over. Uansett regner flere kilder med at Gilani er ferdig i Drammen Ap.

Gruppeleder Tore E. Hansen mener Drammens Tidende kunne ventet med oppslaget om Gilani til etter valget. Han er også opprørt over at den opphetete diskusjonen i mandagens møte er videreformidlet i avisen.

- Det er beklagelig at vi lekker som vi gjør. Det er uheldig for partigruppen. Det er mulig vi har en muldvarp i systemet, sier Hansen.

Offisielt heter det fortsatt at Gilani fikk ros av partigruppen. At møtedeltakere beskriver det som utskjelling, endrer ikke på det.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.